Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-15 18:27:00

Szmogriadó Budapesten is

Egyre nő annak a valószínűsége, hogy szerdán a fővárosban el kell rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A riasztási fokozat elrendelése esetén a forgalomkorlátozással járó intézkedések a kihirdetést követő nap, azaz csütörtök reggel 6 órakor lépnek életbe. Ha szerda hajnalban el kell rendelni a riasztási fokozatot, akkor a vonatkozó jogszabályok alapján másnap reggeltől akár a gépjárműforgalmat is korlátozhatják. A fekete vagy piros színű, hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek a szmogriadó riasztási fokozatának ideje alatt a fővárosban nem közlekedhetnek. 

A riasztási fokozat időtartama alatt a gépjárművek használatára vonatkozó korlátozó intézkedés minden nap 6 órától 22 óráig tart, annak megsértése szabálysértésnek minősül. Az intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, az elrendelt korlátozás megszegőivel szemben százezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

Tarlós István főpolgármester felkérte a lakosságot: szerdán és csütörtökön figyeljék a reggeli híradásokat, hogy a hatósági rendelkezés betartása minél kisebb problémát jelenthessen. Köszönetet mondott továbbá azoknak a budapestieknek, akik felismerték a helyzet komolyságát, és továbbra is korlátozzák autóhasználatukat, a közösségi közlekedést részesítve előnyben.  Budapesten kedden a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el a főpolgármester, mert vasárnap és hétfőn a város több mérőpontján elérte vagy meghaladta a küszöbértéket a szálló por koncentrációja.

 

mti

 

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.