Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-02 20:13:00

Szijjártó: a frakciószövetség döntéseket hoz a devizahitelesek ügyében

A Fidesz-KDNP frakciószövetség jövő heti, háromnapos, kihelyezett frakcióülésén konkrét döntéseket hoz a devizahitelesek védelme érdekében, amelyeket a kormány és a parlamenti többség meg is fog valósítani – jelentette ki pénteken újságírók előtt Szijjártó Péter.

A miniszterelnök szóvivője elmondta: ha a frakciók olyan döntéseket hoznak, amelyekhez törvényeket kell alkotni, akkor a kétharmados parlamenti többség ezt szeptember végére meg fogja tenni. Szijjártó Péter nem árult el konkrét lépéseket az esetleges új intézkedések közül, de leszögezte: minden megoldás csak az állam, a bankok és az emberek közös szerepvállalásával jöhet létre.

A miniszterelnök szóvivője emlékeztetett rá, hogy az államnak is van felelőssége a devizahitelezések kapcsán, hiszen „amikor a devizahitelezés elszaladt, akkor a kormány és a PSZÁF nem tudott hatékonyan fellépni és az embereket hatékonyan figyelmeztetni a devizahitelezés kockázataira, ugyanakkor a „bankok akciói és szándéka nélkül sem tudott volna elharapózni a devizahitelezés." - tette hozzá.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.