Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-12 16:20:00

Szerbia EU-tagjelölti státusa – Tadic büszke

Az Európai Bizottság javasolta, hogy Szerbia kapja meg a tagjelölti státust, ha folytatódik a Belgrád és Pristina közötti dialógus.

Boris Tadic szerb elnök szerint pontosan azt jelenti, amit Szerbia is szeretne – és ez nem más, mint a dialógus folytatása és a problémák megoldása.

Tadic elnök így reagált arra a brüsszeli hírre, amely szerint az Európai Bizottság javasolja a tagjelölti jogállás megadását Szerbiának, a csatlakozási tárgyalások tényleges megkezdését viszont a szerb-koszovói tárgyalások előrehaladásától teszi függővé.

Tadic hangsúlyozta: „Büszke vagyok arra, hogy az Európai Bizottság rendkívül eredményesnek tekinti azokat a reformokat, amelyeket Szerbia megvalósított, és felettébb büszke vagyok arra, hogy jó értékelést kapott olyan érzékeny területeket illetően, mint a szervezett bűnözés és a korrupció elleni küzdelem, az igazságügyi reform végrehajtása. Büszkék kell, hogy legyenek Szerbia állampolgárai is” – mondta Tadic.

A szerb államfő meg van győződve róla, hogy Szerbia decemberben meg is kapja a tagjelölti státust, és megnyílik az út a csatlakozási tárgyalások dátumának kitűzése előtt is.
 

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.