Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-05-03 14:28:00

Rendszeres a taxisok elleni támadás Budapesten

Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit kedd hajnalban két fiatal férfi a VIII. kerületben bántalmazott, és az autóját is el akarta lopni. Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása a taxisok elleni támadásokról Budapesten az utóbbi tíz évben.

2001. április 20. - A IX. kerületi Péceli útnál egy 30 év körüli férfi utas a taxis bevételét követelte. Szándékát nyomatékosítva rálőtt a gépkocsivezetőre, akinek a fülén hatolt át a lövedék. A taxis közölte, hogy a pénze a csomagtartóban van, mire az utas kiszállt a járműből. A súlyosan sérült taxis ekkor elmenekült.
2001. május 19. - A XV. kerületben, a Bocskai és Dugonics utca sarkán holtan találtak rá egy taxisra. Táskáját az ismeretlen tettes elvitte, a gépkocsit később megtalálták.
2001. november 3. - Ismeretlen tettesek késsel megtámadtak egy 78 éves budapesti taxist, aki életveszélyesen megsebesült.
2002. január 25. - A X. kerületi Gergely utcában két tizenéves fiatalember zsinórral fojtogatni kezdett egy taxis nőt. A sofőr kiszabadult, majd CB-rádióján értesítette munkatársait, akik rövid időn belül elfogták a tetteseket.
2002. január 29. - A XIV. kerületi Olof Palme sétányon utasai késsel arra kényszerítettek egy taxist, hogy adja át a nála lévő pénzt. A tettesek elmenekültek a helyszínről, a taxis nem sérült meg.
2003. április 28. - A Wesselényi utca és az Akácfa utca sarkán két férfi éjszaka leintett egy taxit, majd szóváltás után egyikük többször megszúrta a sofőrt, akit életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították. A rendőrség röviddel a támadás után elfogta a gyanúsítottat.
2005. január 4. - A X. kerületben kiraboltak egy taxisofőrt, akinek nem esett bántódása.
2005. augusztus 10. - A XIII. kerületi Pozsonyi út és a Balzac utca sarkán két férfi késsel megfenyegetett, majd a bevétel - mintegy 110 ezer forint - átadására kényszerített egy taxist. Sérülés nem történt.
2006. április 21. - A II. kerületi Völgy utcában több késszúrással halálosan megsebesítettek egy 57 éves taxisofőrt.
2006. május 30. - A Szabadság-hegyen egy taxistól pénzt követelt az utas, majd dulakodás közben megszúrta. A taxis ennek ellenére elkergette a támadót.
2006. december 2. - Zuglóban egy taxist csavarhúzóval megtámadta utasa. A tettes zsákmány nélkül elmenekült, majd később a rendőrök elfogták.
2007. január 5. - A VIII. kerületi Leonardo da Vinci utcában egy taxist megtámadott az utasa, amikor az elővette pénztárcáját, hogy egy nagy címletű bankjegyet felváltson. A tettes a pénzzel elszaladt. A térfigyelő kamerák segítségével a rendőrök gyorsan elfogták gyanúsítottat.
2007. január 14. - A Kerepesi úton kiraboltak egy 50 éves taxisnőt. Egy elektromos sokkolóval megbénították, és elvették több tízezer forintot tartalmazó pénztárcáját.
2007. május 12. - A józsefvárosi piacnál megkéseltek egy taxist, aki a fuvar áráról alkudozott két emberrel. A gyanúsítottakat a támadás után pár órával elfogták.
2009. december 29. - A X. kerületben késsel megfenyegettek és kiraboltak egy taxist.
2010. március 18. - A IX. kerületben taxisra támadta az utasa. A sofőrt súlyos szúrt sérüléssel szállították kórházba. A támadót a taxisok segítségével elfogták.
2010. augusztus 2. - A IV. kerületi Óceánárok utca és Megyeri út kereszteződésében kiraboltak egy taxist. Ketten bántalmazták a férfit, elvették tőle a készpénzét, majd a megszerzett összeggel elmenekültek.
2011. január 8. - A Keleti pályaudvarnál két utas fizetés nélkül szállt ki a taxiból. A sofőr a harmadik utastól kérte a pénzt, de az nem akart fizetni, ezért a taxis segítséget kért a parkoló kollégájától, akit dulakodás során megszúrt az utas, majd elmenekült.

 

MTI


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.