Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-13 11:15:00

Rendkívüli túljelentkezés az álláshirdetésekre

Egy-egy álláshirdetésre átlagosan 27-en jelentkeztek a 2011 júniustól augusztusig eltelt 92 napban a Workania.hu internetes állásportál legfrissebb felmérése szerint.

A kutatás összefoglalója a legnépszerűbbnek a bankszektor álláshirdetéseit nevezi, ezekre ugyanis átlagosan 53-an küldték el jelentkezésüket. Alig kevesebben, átlagosan 51-en jelentkeztek egy segédmunkási álláshirdetésekre.A humánerőforrás, valamint a marketing, a reklám és a pr területen meghirdetett állások hirdetéseire átlagosan 50 jelentkező jutott.
Az értékesítői és kereskedelmi munkakörökre egyre kevesebben pályáznak: 2011 nyarán harmadával kevesebben jelentkeztek az ilyen pozíciókra, mint egy évvel ezelőtt. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy ezen a területen továbbra is magas az álláshirdetések száma, míg az álláskeresőké nem növekszik.

A legkevesebb jelentkezőre az építőipar, az ingatlanok, a faipar, a szolgáltatások, az egészségügy valamint az iskolaügy, oktatás területén számíthatnak a munkaadók.
A földrajzi régiók szerint a vizsgálat Somogy megyében találta legaktívabbaknak az álláskeresőket: átlagosan 57 jelentkezés érkezett egy álláshirdetésre. Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 53-an pályáztak egy meghirdetett állásra.
 

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.