Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-23 12:07:00

Orbán: Oldják meg a problémáikat maguk a bankok!

Orbán Viktor szerint Európa gyengesége abból fakad, hogy eladósodottak a tagállamai, ezért az európai gazdaság talpra állásának legfontosabb feltétele az, hogy szakítani kell a hitelből éléssel.

A miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának Brüsszelből, az európai uniós csúcstalálkozó helyszínéről nyilatkozva elmondta, hogy Magyarország és a nagy európai államok érdeke egybeesik. Ugyanakkor kiemelte, hogy habár szükség van közös döntésekre, minden országnak lehetőséget kell adni arra, hogy a saját útját járja. Magyarország is nagyon gyakran, a többi európai országtól eltérő intézkedésekkel próbál úrrá lenni saját nehézségein – mutatott rá Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta, Magyarországnak az az érdeke, hogy a pénzintézetek konszolidációjába olyan országoknak ne kelljen befizetniük, amelyek nem felelősek a kialakult helyzetért, illetve amelyeknek bankjai nincsenek bajban. Hozzátette, az egyetlen európai méretű, komoly magyar bank, az OTP nem szenved ilyen problémától. A bankok oldják meg a problémájukat maguk, ha nem tudják, akkor oldja meg az az ország, amelyhez tartozik, és ha ez sem megy, akkor „jöjjenek egy európai feltőkésítési forrásért” – fejtette ki Orbán Viktor, megjegyezve, hogy a kérdés nem a bankok feltőkésítése, hanem az, ki fogja a pénzt biztosítani.

 


mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.