Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-18 16:50:00

Orbán gyors megoldásért fohászkodik

Gyors megállapodásra számít Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottság által kedden tett felvetések döntő többségében. Ezt az Európai Bizottság elnökének, José Manuel Barrosónak írt levelében tudatta a kormányfő.

A levél tartalmáról Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán Strasbourgban magyar újságíróknak elmondta: Orbán Viktor ismét leszögezte, hogy a magyar kabinet rugalmas és nyitott azokra a konzultációkra, amelyek szükségesek a bizottsággal a kedden nyilvánosságra hozott döntés alapján. Orbán Viktor a javaslatok alapján úgy látja - ismertette -, hogy a felvetett pontok döntő többségében nagyon gyors megállapodásra jutnak majd, és nyugvópontra jut az ügy. A miniszterelnök egyúttal köszönetet mondott Barrosónak, hogy jogi mederben zajlott az ügyek megvitatása a bizottságban.

Szijjártó Péter egyúttal emlékeztetett, hogy január 24-én, kedden Orbán Viktor Brüsszelbe utazik, ahol személyesen is konzultál Barrosóval. Mellette találkozik majd Herman Van Rompuy-jal, az Európai Tanács elnökével, Martin Schulz-cal, az Európai Parlament kedden megválasztott új, szocialista párti elnökével, valamint Wilfried Martensszel, az Európai Néppárt elnökével.

Kedden úgy döntött az Európai Bizottság, hogy három kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. Az eljárások egyike - mint azt José Manuel Barroso bizottsági elnök Strasbourgban bejelentette - a jegybank függetlenségét érintő szabályozással kapcsolatos, egy másikat a bírói tevékenység felső korhatárára vonatkozóan, a harmadikat pedig az adatvédelmi hatóság függetlenségére vonatkozó szabályokat érintően indítanak.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.