Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-07 13:30:00

Obama 300 milliárd dolláros munkahelyteremtő programot ígér

Amerikai sajtójelentések szerint 300 milliárd dolláros új munkahelyteremtő programot hirdet meg csütörtöki kongresszusi beszédében az amerikai elnök.

Barack Obama a belső fogyasztást ösztönző adókönnyítések, infrastuktúra-beruházások állami finanszírozása, és az amerikai államoknak nyújtott közvetlen támogatások révén akarja növelni a munkahelyek számát.

– Vissza kell hozni az amerikaiakat a termelésbe, és itt az ideje, hogy a kongresszus tegyen is ennek érdekében – jelentette ki hétfőn Detroitban Obama a munka amerikai ünnepe alkalmából elmondott beszédében, amelyben megismételte, hogy szeptember 8-án a kongresszusban javaslatokat terjeszt elő a gazdaság élénkítésére, a munkahelyek számának növelésére. Akkor a tervezett intézkedésekről konkrétumok még nem szivárogtak ki.

Az Egyesült Államokban a munkanélküliségi ráta jelenleg rendkívül magas, 9,1 százalékos, és ez jelentősen beárnyékolja Obama újraválasztási esélyeit. Elemzők a magas munkanélküliséget vélik az amerikai gazdasági lassulás elsőszámú okának, hiszen a gazdasági növekedés kulcsának tartott belső fogyasztás a foglalkoztatottság emelése nélkül számottevően nem élénkíthető. Obama elnök a múlt héten Alan Kruegert, a Princetoni Egyetem közgazdászprofesszorát, munkaerő-piaci szakértőt jelölte a Fehér Ház gazdasági tanácsadói tanácsának élére.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.