Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-20 18:20:00

Nyolcszáz roma számlálóbiztos vett részt az összeírásban

Mintegy nyolcszáz roma számlálóbiztos vett részt a népszámlálásban - közölte Setét Jenő, az Ide tartozunk! - népszámlálás 2011 roma kampányának főkoordinátora vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

 

 

A népszámlálásban 782 roma ember dolgozott számlálóbiztosként, és több mint ezer fejtett ki valamilyen tevékenységet a népszámláláshoz kapcsolódóan – mondta Setét Jenő.


Közölte, a civilek által indított kampány, amelynek célja az volt, hogy az októberi népszámláláson minél több cigány ember vállalja hovatartozását, nyolcvan millió forintba került. A pénzt a Nyílt Társadalom Intézet (OSI) biztosította.

Setét Jenő a népszámlálás fontosságát hangsúlyozva arról beszélt: a kutatási adatok és a valós számok között nagy különbség van. Míg a szociológusok szerint 600-800 ezer roma él Magyarországon, addig a legutóbbi, 2001-es népszámlálás során csak 190.046 ember mondta magát cigánynak – mutatott rá.

Setét Jenő szerint a kisebbség létszámának a megállapítása azért is fontos, mert a szakmai programok kialakításakor a népszámlálási adatokat veszik figyelembe.

 

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.