Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-08 11:15:00

Népszámlálás: ma fejeződik be a pótösszeírás

Ma fejeződik be a népszámlálás pótösszeírása; november 1-jétől jelentkezhettek a polgármesteri hivatalokban a népszámlálási kérdőívek kitöltésére azok, akik eddig nem adták meg adataikat.

Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási szóvivője az MTI-nek elmondta: elsősorban a nagyobb városokban éltek az utolsó lehetőséggel, ezért több településen külön ügyfélfogadást alakítottak ki erre a célra. Ekkor még azok is pótolhatták adataikat, akik addig nem kívántak élni a válaszadás lehetőségével, vagy megtagadták az adatszolgáltatást – emlékeztetett.

Virágh Eszter szólt arról, hogy a népszámlálás befejezéséhez közeledve megnövekedett az aggodalom amiatt, hogy valaki kimarad az adatszolgáltatásból. Erről tanúskodott az ingyenes zöldszám napi többezres telefonforgalma, valamint a számlálóbiztos érkezése iránt érdeklődő elektronikus levelek nagy száma. Ezekben az esetekben a kapcsolatfelvételben a KSH munkatársai segítettek – tette hozzá.

Virágh Eszter elmondta: hétfő délig csaknem 20 ezer adatszolgáltató kereste fel a pótösszeírás ügyében a polgármesteri hivatalokat, és töltötte ki a kérdőíveket. A szóvivő rámutatott, a pótösszeírásban azok is részt vehetnek, akik eddig megtagadták a válaszadást; számuk országosan 1400-ra tehető, többségük a főváros és nagyvárosok lakója. Szabálysértési eljárást csak azok ellen indíthatnak a helyi jegyzők, akik véglegesen visszautasítják az adatszolgáltatást – hangsúlyozta.

Az október 1. és 31. közötti 15. magyar népszámlálás az első, amelyet az Európai Unió tagjaként hajt végre az ország. Október 16-ig – az ország történetében szintén először - elektronikus úton is ki lehetett tölteni a kérdőíveket.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.