Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-09 15:59:00

Nemzetközi katolikus filmszemle az Urániában

Csütörtökön kezdődik és szombatig tart a XV. Faludi Nemzetközi Amatőr Filmszemle Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A remény témájában meghirdetett katolikus seregszemlén több mint százharminc rövidfilmet vetítenek.

 

A Faludi filmszemlére a hazai alkotásokon kívül érkeztek munkák többek között Norvégiából, Törökországból és az Egyesült Államokból, a pályamunkák negyede ugyanakkor magyarországi vagy külföldi filmművészeti egyetem hallgatóinak alkotása – közölte a jezsuita szerzetesrend magyarországi rendtartományának tartományfőnöki irodája szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a zsűri tagjai a helyszínen, a közönség soraiban nézik meg a filmeket, majd a vetítések után reagálnak a látottakra. A zsűri tagja Buglya Sándor, Gelencsér Gábor, Győri Márk és Lázár Kovács Ákos, a testület elnöke Bereményi Géza rendező. A filmszemle kísérőprogramjaként Bereményi Géza filmjeiből mutat be válogatást a Faludi Ferenc akadémia, a magyar jezsuiták ifjúság- és felnőttképzési intézete.

Az érdeklődők a remény témájában fotókat is megtekinthetnek a filmszemléhez kapcsolódó fotópályázat alkotásaiból rendezett kiállításon csütörtöktől november 30-ig az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A fotópályázat zsűrijében Haris László, Móser Zoltán, Stalter György, valamint Vékás Magdolna szerepel. A filmszemle és a fotópályázat ünnepélyes díjátadóját szombat este tartják. A fesztivál programjai – a Bereményi-mozik kivételével – ingyenesen látogathatók.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.