Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-06 15:23:00

Nem támogatja az érsekség az erőszakot

A havannai katolikus érsekség szerint a kubai kormány azt közölte velük, hogy nem adott utasítást az ellenzékiek zaklatására, amelyre több példa is akadt az elmúlt hetekben.

"Semmilyen hazai döntési központban nem adtak parancsot ezeknek a személyeknek az üldözésére" - jelentette be hétfőn az érsekség egy, a havannai kormány tájékoztatására hivatkozó közleményében.

Az ügy előzménye, hogy a múlt héten az Asszonyok Fehérben nevű csoport - bebörtönzött ellenzékiek családtagjai - az egyháznál panaszolták fel, hogy heti rendszerességgel tartott néma felvonulásaikon egyesek rájuk támadnak, gyalázzák, lökdösik, megdobálják őket.

A havannai érsekség a közleményben visszautasította "a védtelen személyek ellen alkalmazott erőszak minden formáját, mint amire nem lehet semmiféle igazolás". "Az egyház az ország életének ebben az időszakában a kubai nép javára, mindenki kibékülésére és békére törekszik... és a keresztény világnézettel bíró emberek között semmiféle támogatásra nem számíthatnak a békés együttélés megzavarói" - hangoztatta az egyházi közlemény.


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.