Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-29 12:45:00

NATO-katonákat öltek meg Afganisztánban

Öt NATO-katona veszítette életét szerdán Afganisztánban iszlamista felkelők támadásai következtében – adta hírül közleményében a katonai szervezet vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erő (ISAF).

Hárman út mentén elhelyezett pokolgép áldozatai lettek az ország keleti részén - ezt a módszert a tálibok gyakran alkalmazzák. A NATO szokás szerint nem hozta nyilvánosságra az áldozatok nemzetiségét.

Iszlamista fegyveresek végeztek továbbá egy külföldi katonával a keleti Vardak tartományban, egy pedig belehalt (nem harcban szerzett) sérüléseibe az ország déli részén - közölte az ISAF, amely nem szolgált bővebb részletekkel. Az icasualties.org weboldal adatai szerint idén 459 külföldi katona veszítette életét Afganisztánban.

Csütörtök reggel egy rendőrnő és két civil halt meg az ország nyugati részén lévő Herát városban, ahol motorkerékpárra szerelt távirányítású pokolgép robbant fel a helyi repülőtérnél - közölte Sarif Mohammadi helyi rendőrparancsnok. A merénylet célpontja öt, gépjárműben ülő rendőrnő volt, akik munkahelyükre tartottak. A támadásban a másik négy rendőrnő, a jármű sofőrje és öt, helyszínen tartózkodó civil megsebesült.

 

(mti)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.