Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-13 15:30:00

Nagy erejű pokolgéprobbanások Kabulban

Legkevesebb hat nagy erejű robbanás rázta meg kedden Kabult az afgán főváros diplomatanegyede közelében, s a detonációk közben automatafegyverek ropogása is hallatszott.

A hatóságok lezárták az amerikai nagykövetség és más országok külképviseletei környékén lévő utakat.Ezután nem sokkal Zabihulla Mudzsahid tálib szóvivő az AFP-nek küldött sms-üzenetben közölte, hogy az iszlamista szervezet indított öngyilkos támadást külföldi és afgán hírszerző szolgálatok irodái ellen. Egy nyugati katonai forrás szerint a NATO kabuli főhadiszállása ellen követtek el merényletet.

Később arról érkeztek hírek, hogy több célpontja is volt a robbantásoknak és lövöldözéseknek. Erre abból lehet következtetni, hogy több helyszín felől hallatszottak detonációk. A Reuters brit hírügynökségnek szemtanúk elmondták, hogy egy rakéta is becsapódott a megtámadott városrészbe. Mohammed Zahír, Kabul bűnügyi rendőrségének a főnöke közölte, hogy öt öngyilkos merénylőből álló csoport intézett támadássorozatot Kabul központja ellen. A rendőrségi illetékes azonban egyelőre részleteket nem tudott mondani, mert az akció még zajlik.
Egyes biztonsági források szerint a géppisztolyokkal és rakétagránátokkal felfegyverkezett támadók az amerikai nagykövetség közelében egy épülőfélben lévő irodaházban foglaltak el állásokat. Az egészségügyi miniszterhelyettes azt közölte, hogy legkevesebb négy civil sebesült meg, kettőt közülük kórházba kellett szállítani.


MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.