Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-13 17:29:00

MSZP-direktíva: véget kell vetni a szabadságharcnak!

Az MSZP szerint az Orbán-kormány mindhárom fontos gazdaságpolitikai célkitűzése látványos kudarcba fulladt, hiszen a Fidesz hatalomra kerülése óta elmaradt az ígért radikális és azonnali adócsökkentés, a gyors gazdasági növekedés és a foglalkoztatottság bővülése.

Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a gazdaság alapvető problémájának nevezte, hogy a kormány eddigi intézkedései nyomán elveszett az országgal szembeni bizalom, aminek leglátványosabb mellékhatása a forint árfolyamának gyengesége.

Az ellenzéki politikus azt követelte a kabinettől, hogy hagyjon fel a kormányfő által meghirdetett szabadságharccal, illetve az azzal járó jogszerűtlen törvénykezési gyakorlattal. A volt pénzügyi államtitkár szerint a magyar gazdaság növekedése ma is megközelítené az európai uniós átlagot, amennyiben a Fidesz „nem nyúl ilyen dilettáns módon a gazdasághoz”. A kormány intézkedései ezzel szemben azt eredményezik, hogy a gazdaság teljesítménye jövőre recesszióba fordulhat, ami az állam működésének finanszírozását is megnehezítheti – fogalmazott.

Katona Tamás szerint félő, hogy a kormány „kapkodásával és trükközésével” a magánnyugdíjvagyon még megmaradt részét is „eltőzsdézi”. Rákérdezett egyebek mellett arra is, hogy „a Rába részvényeit miért kellett megvásárolni 35 százalékkal a piaci ár felett”.
 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.