Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-29 17:55:00

Mozgalmat és tüntetést szerveznek az éhségsztrájkolók

"Tiszta kezek" néven mozgalmat alapítanak és demonstrációt szerveznek a Kossuth térre az MTV Kunigunda útjai épülete előtt húsz napja éhségsztrájkolók

Ezt Nagy Navarro Balázs, a Televíziós és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szakszervezeti vezető, aki Szávuly Arankával és több civillel együtt éhségsztrájkol a Kunigunda útjai épület előtt, azt mondta, a "közmédia fura urai" már a magyar demokrácia alapértékeit veszélyeztetik, ezért döntöttek úgy, hogy a Kossuth térre hívják azokat, akiknek - mint mondta - fontos a demokrácia, a köztársaság, az alkotmány, az emberi jogok tisztelete és a sajtószabadság.

A mozgalmat is ezen az eseményen alapítják meg, amelyhez mindenki csatlakozhat, aki elfogadja az alapítók által lefektetendő alapértékeket - mondta Nagy Navarro Balázs.

A Kunigunda útján délelőtt történtekkel kapcsolatban közölte, újabb büntetőfeljelentést fognak tenni, mivel a gyülekezési joggal szemben erőszakkal léptek fel, és ezzel demokratikus alapjogot akartak akadályozni.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.