Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-27 17:42:00

Mi lesz a PPP-beruházásokkal?

A kormány akkor dönt az egyes PPP-projektek idei vagy jövő évi kiváltásáról, ha azt a költségvetési folyamatok lehetővé teszik - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

A PPP-projektek kiváltása költségvetési tétel, ami azt jelenti, hogy a fedezet biztosítása a költségvetési hiány finanszírozása keretében valósul meg, nincs szükség pántlikázott finanszírozásra – emelte ki Matolcsy György. Levelében a nemzetgazdasági miniszter leírta azt is, hogy a 2012. évi költségvetési törvényjavaslat benyújtásáig – szeptember 30-ig – a kormány nem hozott döntést konkrét projektek kiváltásáról és azok ütemezéséről, a korábban kormányrendeletben meghatározott 2011. évi költségvetési törvénymódosítást a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nem készíthette el, illetve a rendelkezésre állási díjak 2012. évi előirányzatait a kormány a benyújtott törvényjavaslatban nem szüntethette meg .

Jelezte azt is, hogy az ugyancsak szeptember 30-án az Európai Uniónak benyújtott, a Túlzott Hiány Eljárás céljára szolgáló úgynevezett EDP-Jelentésben a 2011. várható költségvetési előrejelzésben a pénzügyi kormányzat idei PPP-kiváltással nem számolt, és ezzel összhangban szerepelteti a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési fejezetében változatlan formában a 2012. évi előirányzatokat. A PPP rendelkezésre állási díjak 2012. évi költségvetési törvényjavaslatban szereplő előirányzatai biztosítják a szerződésben foglalt szolgáltatások maradéktalan, megfelelő színvonalú teljesítésének ellenértékét – írta Matolcsy György.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.