Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-03 13:30:00

Menekülnek a befektetők az országból?

Meredeken emelkedett a magyar államadósság törlesztésének leállása esetére köthető biztosítási felár díjszabása kedden – írja a vg.hu.

Egyre több jel mutat arra, hogy a befektetők kezdik elveszíteni türelmüket Magyarországgal szemben. Az 5 éves magyar CDS-felár 19 bázisponttal emelkedett kedden, 630 bázispontra a Markit adatai szerint. Ezzel a csődkockázati mutató csaknem történelmi rekordra emelkedett. A historikus csúcs 636 bázisponton alakult tavaly november 25-én – írja a Reutersre hivatkozva a vg.hu.

A 10 éves magyar államkötvény hozama hétfőn 10 százalék fölé emelkedett, kedden pedig tovább kúszott felfelé. A hozam elérte a 10,2 százalékos szintet is. Az 5 éves magyar CDS-felár 19 bázisponttal emelkedett kedden, 630 bázispontra a Markit adatai szerint. Ezzel a csődkockázati mutató csaknem történelmi rekordra emelkedett. A historikus csúcs 636 bázisponton alakult tavaly november 25-én – számol be a Reuters. A 10 éves magyar államkötvény hozama hétfőn 10 százalék fölé emelkedett, kedden pedig tovább kúszott felfelé. A hozam elérte a 10,2 százalékos szintet is.

Egyre erőteljesebb fenntarthatósági kérdéseket vethet fel, ha a hosszú kötvények 10 százalék feletti hozammal kelnének el az aukciókon – mondta Suppan Gergely, a TakarékBank vezető közgazdásza a vg.hu-nak. A szekember úgy látja, azonnali fizetésképtelenség nem fenyeget, az IMF-fel való megállapodás szükségessége azonban egyre elkerülhetetlenebbé válik. A cikk itt folytatódik.

 

vg.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.