Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-12 11:27:00

Megállapodást kötött az adóhatóság és a rendőrség

A szervezetek közös, hatékonyabb fellépését várják attól az együttműködési megállapodástól, amelyet az adóhivatal és rendőrség vezetői írtak alá.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t hogy a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, valamint a NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

A közlemény emlékeztet, hogy az adóhatóság és a rendőrség eddig is szoros, egymás munkáját kölcsönösen támogató együttműködésben dolgozott, amelyet a feketegazdaság és a szervezett bűnözés elleni hatékony hatósági fellépés igénye tett indokolttá. A most aláírt megállapodás a szervezetek közös fellépésének hatékonyságát biztosítja majd.

A részletekről szólva a NAV közölte: a megállapodás a hivatali hatáskörben észlelt jogszabálysértéssel kapcsolatos bűnügyi jelenségek kölcsönös jelzésére terjed ki, illetve magában foglalja a felek közötti rendszeres információcserét, a közös feladatok összehangolt, koordinált elvégzését és a szükség szerinti konzultációkat.

Ezek mellett a rendőrség segítséget nyújt az ellenőrzések, végrehajtási eljárási cselekmények lebonyolításában, a helyszínek biztosításában is – áll a közleményben.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.