Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-08 15:40:00

Máris a rendőrségre idézték Bodoky Tamást, a „magyarleaks” alapítóját!

 „Számítottunk rá, hogy előbb-utóbb az információforrások anonimitására vonatkozó gyakorlatunkat a hatóságok megkérdőjelezik majd. Arra nem, hogy az oldal indulásától számított egy héten belül. Az atlatszo.hu főszerkesztőjét, Bodoky Tamást csütörtök délután előzetes bejelentés nélkül felkereste és hétfőre tanúként beidézte a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya a Brókernet informatikai rendszerének meghackeléséről adott hír miatt.” – adta tudtul a leleplező portál.

A szerkesztőbizottság az idézés tényének közlésével együtt kijelentette: az atlatszo.hu nem adja ki a forrásait. Bár megjegyzik: „sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 6. § (1) bekezdése szerint a médiatartalom-szolgáltató jogosult a számára információt átadó személy kilétét titokban tartani. A (3) bekezdés szerint bíróság vagy hatóság – a nemzetbiztonság és a közrend védelme vagy bűncselekmények elkövetésének felderítése vagy megelőzése érdekében – kivételesen indokolt esetben az információforrás felfedésére kötelezheti a médiatartalom-szolgáltatót.”

A szerkesztőség azonban alkotmányellenesnek tartja a (3) bekezdést. Felkészültek rá, hogy a rendőrség esetleg rendbírsággal is sújtja a lapot, ám az informátoraikat ez esetben sem adják ki, hanem az interneten fognak gyűjtést rendezni.

 

mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.