Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-26 10:00:00

Már jó az éhségsztrájkolóknak?

Lekapcsolták a napok óta két számot bömböltető hangfalakból a zenét a közmédia óbudai épülete előtt, de a reflektorokat az épületdekoráció őrzésére való hivatkozással továbbra is felkapcsolva hagyják – írja az Index. Az internetes portál szerint ez lett az eredménye, hogy vasárnap este Schiffer András és Szabó Tímea LMP-s politikusok meglátogatták az éhségsztrájkoló aktivistákat.

Az LMP délutáni közleményében jogsértőnek nevezte, hogy a közmédia hírszerkesztőségének vezetése ellen éhségsztrájkkal demonstráló Nagy Navarro Balázs szakszervezeti vezetőt és társait az USA guantanamói támaszpontján alkalmazott módszerekhez hasonló eljárással próbálják távozásra bírni. Schiffer emiatt rendőröket hívott a helyszínre, akik ki is jöttek, majd jegyzőkönyvet vettek fel.

Az éhségsztrájkolóknak napok óta két dalt, egy temetői hangulatú számot és a Jinggle Bells popváltozatát kellett hallgatniuk, éjszaka pedig reflektorral világítják őket, a tüntetők szerint azért, hogy ne tudjanak pihenni. A tüntetőket szenteste a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) munkásai kordonnal próbálták körbekeríteni, de ez végül nem sikerült, a kerítés nem ér körbe.


Forrás: Index

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.