Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-18 18:00:00

Magyarországon csökkent legjobban a munkanélküliség

A nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OCED) tagországai alkotta úgynevezett OECD-térségben nem változott a munkanélküliségi ráta szeptemberben az egy hónappal korábbihoz képest.

A 34 tagállam közül csupán kilencben mérséklődött a ráta, a legnagyobb mértékben Magyarországon. A szervezet jelentése szerint az OECD-térség munkanélküliségi rátája 8,2 százalék volt szeptemberben. A mutató január óta alig, augusztushoz képest pedig egyáltalán nem változott. Az OECD közleményében kiemelte, hogy a legnagyobb mértékű - 0,4 százalékpontos - csökkenés Magyarországon ment végbe. A mutató az augusztusi 10,3 százalékról 9,9 százalékra mérséklődött.

A legnagyobb mértékű - ugyancsak 0,4 százalékpontos - emelkedést Spanyolországban mérték, ott a munkanélküliségi ráta 22,2 százalékról 22,6 százalékra nőtt, ami messze a legmagasabb érték az euróövezetet, az Európai Uniót és az OECD-térséget tekintve egyaránt.
A regisztrált munkanélküliek száma 44,8 millió volt szeptemberben az OECD-térségben, 1,6 millióval csökkent az egy évvel korábbihoz képest, de még így is 10,8 millióval meghaladja a világgazdasági válság elmélyülése előtti utolsó hónapban, 2008 szeptemberében mért értéket - áll az OECD honlapján megjelent közleményben. Az OECD havi rendszerességgel közöl munkanélküliségi adatokat. A szervezet a fejlett piacgazdasággal rendelkező országokat fogja össze, és a tagállamok gazdasági és szociális politikájának összehangolására biztosít intézményes keretet. Magyarország a rendszerváltás után, 1996-ban nyert felvételt a szervezetbe.


MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.