Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-11 17:20:00

LMP: hihetetlen Kocsis Máté felkérése

Az LMP hihetetlennek tartja, hogy a Fidesz frakcióelnöksége a parlamenti képviselőcsoport hajléktalanügyi referensévé kérte fel kedden Kocsis Mátét.

Ezért arra szólítják fel a kormánypártot, hogy gondolják át döntésüket – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Kaufer Virág és Szabó Tímea. A két politikus úgy fogalmaz, hogy „a MIÉP-ben is megfordult ifjú politikai törtetőtől várni a hajléktalanüggyel kapcsolatos kérdések megoldását, véleményünk szerint olyan döntés, mintha a hobbi-vadász Semjén Zsoltot bíznánk meg az állatvédelmi törvény kidolgozásával”.

A képviselők ugyanis kérdésesnek tartják, milyen szakértői munka várható attól a VIII. kerületi polgármestertől, aki a hajléktalansággal összefüggő problémákat „rendészeti kérdésnek tekinti, és legfőbb célja a hajléktalanok büntetése, kiszorítása”.

Az LMP nevében ezért felszólítják a Fidesz-frakciót, hogy ez egyszer gondolja át egy döntését, és tegyen érdemi lépéseket a hajléktalankérdés megoldása érdekében.
Saját javaslatukat említve azt írják, a valódi megoldásokat kínáló szociálpolitika, a közösségi lakásszektor kialakítása nélkül nem lehet tartós eredményeket elérni.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.