- Címlap
- Társadalom
- Világhír
- Életmód
- Kultúra
- Tudomány
- Sport
- Egyház
- Beszállhatok?
- Blogok
- Fórum
- Dossziék
- Film
- Videók
- Játék
- RSS
Mai morzsa
|
Hírsor
2011-10-20 11:20:00 Környezetbarát gasztronómia KőszegenHétvégén, a hagyományos Orsolya napi vásárhoz kapcsolódva Kőszegen „A Natúrpark ízei” elnevezéssel gasztronómiai fesztivált rendeznek.A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark tizenöt településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhébáb- és terményjáték-készítők, tojásfestők, szalmafonók; az érdeklődők kóstolhatnak, vásárolhatnak – számolt be Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója. A szervezők azt kérik a látogatóktól, hogy hozzanak magukkal saját poharat, tányért és evőeszközt az eldobható poharak és tányérok helyett, így nemcsak a környezetet védik, de a jobb minőségű eszközök használata révén valószínűleg gusztusosabb formában tudják megkóstolni a finomságokat. A fesztivál idejére „Ízek az Alpokaljáról” elnevezéssel versenyt hirdettek a szervezők, ahova lekvárokkal, gyümölcsízekkel, szörpökkel, aszalékokkal lehet benevezni. A kóstolójegyek bevételét a szervezők a kőszegi mentőállomás és a kőszegi tűzoltóság doktorszolgálata eszközparkjának bővítésére ajánlják fel. A helyi éttermek, cukrászdák egy része szintén csatlakozik a rendezvényhez, a vidék jellegzetes terményeinek felhasználásával készült ételeket – gesztenyével, sütőtökkel, mézzel készült ínyenc falatokat – kínálnak a betérő vendégeknek.
mti
|
Hírsor
A hét java
|
|