Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-16 15:31:00

Kolerajárvány a világ legnagyobb menekülttáborában

Legalább egy ember halálát megerősítették a világ legnagyobb menekülttáborában, az észak-kenyai Dadaabban kitört kolerajárványban – jelentette szerdán az AfricaNews.com hírportál.

Az ENSZ menekültügyi főbiztossága (UNHCR) szerint a betegséget új érkezők hurcolhatták be, akik az éhség és a háború elől menekültek el országukból. Az UNHCR nem közölte, pontosan hány embert kellett kórházba szállítani, csak annyit, hogy a számuk meghaladta a harmincat, és még tovább nőhet. A betegség járványméretű terjedését a térségben három hete tartó heves esőzések is elősegítik.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a táborban dolgozó több humanitárius szervezet közölte: biztonsági okokból csökkenti a tevékenységét. A döntést az váltotta ki, hogy nem egészen egy hónapja elrabolták az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet két spanyol segélymunkását.

Az emberrablás elkövetésével az al-Shabaab szomáliai terrorcsoportot és támogatóit vádolják. Az al-Shabaab ellen folytatott kenyai hadművelet szintén feszültséget keltett a térségben, így a segélyszervezetek munkatársai a terrorcsoport megtorló akcióitól tartva a táborra korlátozzák mozgásukat.

 

mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.