Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-25 16:14:00

Kisebb nyugdíj az MSZMP-vezéreknek?

Az előző rendszer vezetőinek nyugdíjcsökkentéséről egyeztettek a frakciók a Parlamentben. A módszerről még nem született megállapodás.


Az előző rendszer vezetőinek járó nyugdíjak csökkentésével a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az LMP képviselői is egyetértettek. A Fidesz korábban a jóvátételi adó lehetőségét vetette fel, a többi képviselőcsoport azonban nyugdíj-újramegállapítást tartana jónak.

A találkozót kezdeményező Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, szándékaik szerint azok nyugdíját érintené „pénzügyi következmény”, akiknek megélhetését az MSZMP-ben hivatásszerűen betöltött vezető tisztségük biztosította. A politikus az egyedi elbírálást támogatja, a kollektív bűnösség kimondását nem. A KDNP az érintettek nyugdíjának újbóli megállapításával értene egyet.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke arra emlékeztetett, hogy pártja már korábban a Ház elé terjesztett egy javaslatot a nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről, szerinte ahhoz kellene visszatérni. Hozzátette ugyanakkor, minden megoldás érdekli őket, de szerinte gyorsan kell lépni. Schiffer András, az LMP frakcióvezetője azt mondta: olyan indítványt tudnak támogatni, amely alkotmányos, nem megtorló, hanem méltányos, amely nem okoz újabb igazságtalanságokat, és amely nem a nyugdíjak megadóztatását tartalmazza. Az MSZP nem képviseltette magát az egyeztetésen.

 

mti


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.