Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-18 18:45:00

800 millió forintos pályázatot indít az NFÜ

Jutalom jár az életmódváltásért

Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó a héten bejelentette: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyolcszázmillió forintos pályázatot írt ki a fiatalok egészségre, sportos életmódra nevelésére.

Nyolcszázmillió forintos pályázatot írt ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az összeg egy részét az Európai Unió finanszírozza. Pályázni módszertani-szakmai anyagok készítésével, illetve országos sportrendezvények szervezésével lehet. Balogh Gábor, korábbi öttusa világbajnok, jelenleg miniszterelnöki tanácsadó szerint ezzel, a nagyjából kilencezer embert érintő pályázati konstrukcióval indítják útjára a diák- és szabadidősportot megújítani szándékozó, hosszú távú programot.

Az egészségfejlesztést célzó projekt a fizikai aktivitási szint növelését és a testmozgás életmódba épülését helyezi a középpontba. A konstrukció válaszokat keres olyan súlyos kérdésekre is, mint a hátrányos helyzetű és veszélyeztetett célcsoportok társadalmi beilleszkedése. A diákokat elérni kívánó, szemléletformáló program célja, hogy a rendszeresen sportolók magyarországi aránya a jelenlegi tíz százalékról felzárkózzon az EU 30-35 százalékos átlagához.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.