Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-09 12:16:00

Jubilál a legtöbb papot adó katolikus iskola

1931. szeptember 8-án volt az első tanítási nap az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban.

fennállása óta több mint félezer katolikus papot és szerzetest, számos kiemelkedő közéleti személyiséget és sok-sok tisztességes családapát, értelmiségi és kétkezi munkásembert adott az országnak.

A ma is kizárólag fiúiskola jelenlegi és egykori diákjai és tanárai az évfordulón háromnapos ünnepi megemlékezést tartanak a prímási városban, a Franka becenévre hallgató iskola ősi falai között, illetve az Országház Felsőházi termében.

Kisboldogasszonykor, szeptember 8-án az iskola belső ünnepén evangelizációs napon vesznek részt a mai növendékek. Délelőtt mintegy harminc öregdiák tesz személyes tanúságtételt a diákok kis csoportjainak a megélt hit erejéről, beszélgetések keretében osztják meg tapasztalataikat a keresztény helytállás szépségéről, nehézségeiről és örömeiről. Délután osztályonként szentségimádás, keresztút, rózsafüzér, más templomok meglátogatása. Este közös tábortűz a Prímás-szigeten.

A hagyományos ferences öregdiák napot szeptember 10-én tartják. 10 órakor szentmise, 11-kor koszorúzás, ima a kriptában az iskola elhunytjaiért, 11.45-kor ünnepi közgyűlés a tornateremben, 15 órakor színdarab a tornateremben és este ferences bál lesz a Szent Adalbert Központban.

 


-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.