Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-15 12:28:00

Jó példaként említik Orbánt az osztrák populisták

Az osztrák hitelesek számára segítséget sürget egy osztrák ellenzéki párt a magyar devizahitelesi terv kapcsán a Der Standard című bécsi lap honlapján elérhető közleményében.

Az osztrák pénzintézetekre és hitelfelvevőkre is veszélyt jelentenek a svájci frankban felvett hitelek - írta Elmar Podgorschek, a jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénzügyi szóvivője. Míg a bécsi parlamentben egyre hangosabban kiáltanak brüsszeli segítség után, a magyar kormányfő saját maga segít a lakosság pénzügyi nehézségein - állt a közleményben.

Egyre nő a Magyarország miatti felháborodás és a média elátkozza a magyar kormányfőt - írta a képviselő. „De nem érthető valahol Orbán lépése? Inkább azt kérdezem, a mi politikusaink mikor lépnek elő egyértelmű intézkedésekkel" - fogalmazott az FPÖ-s politikus.

Az osztrák kormány vezetői a hét elején aggodalmuknak adtak hangot a magyar kormánynak a devizahitelek egyösszegű, rögzített árfolyamon, forintban való végtörlesztését lehetővé tévő terve miatt. Jelezték, hogy szeretnék, ha az Európai Bíróság elé kerülne az ügy. Az Osztrák Nemzeti Bank kormányzója, Ewald Nowotny szerdán azt tanácsolta az osztrák kormánynak, hogy használjon ki minden jogi lehetőséget.


mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.