Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-10 16:53:00

Itthon vannak a hurghadai sérültek

Jó állapotban van az a kilenc sérült, akit csütörtök délután szállítottak Magyarországra Hurghadából - mondta Nagy Ferenc, a szállítást lebonyolító Europ Assistance operációs vezetője Budapesten.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a gép landolása után tartott sajtótájékoztatón a vezető azt mondta, a fedélzeten hét könnyebb és két súlyos sérült volt, mindannyian jól viselték az utazást. Egyiptomban először egy állami kórházba kerültek, ahol Nagy Ferenc szerint tragikus körülmények között voltak, onnan sikerült őket egy magánkórházba szállítani.

Közlése szerint az egyiptomiak segítőkészek voltak, próbáltak a mentőknek és a sebesülteknek is segíteni. A magyar sérültek szintén nagyon sokat segítettek egymásnak – tette hozzá. Egy súlyos sérült még Kairóban van, de az esti órákban ő is Budapestre érkezik – mondta Nagy Ferenc.

Kalmár László, a Europ Aissistance ügyvezető igazgatója azt mondta, a szállítás és a szervezés eddigi költségei meghaladják a 60 millió forintot. Kérdésre válaszolva közölte, hogy a tizenegy holttestet a repülőtérről szintén a Europ Assistance szállítja el.

Karsai Márta, a Groupama biztosító utasbiztosítási osztályvezetője azt mondta, annak a négy családnak, amelynek a Groupamánál volt biztosítása, és a hozzátartozójuk meghalt a balesetben, félmillió forint segélyt adnak.

A Dornier típusú gép nem sokkal délután 3 óra előtt landolt Budapesten, a kilenc sérültet hétfős orvoscsoport kísérte. A sérülteket mentőautókkal a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti intézetébe vitték. A vasárnapi hurghadai buszbalesetben tizenegy magyar turista vesztette életét, és további 29 megsérült.

A mindennapi.hu támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a NemzetiSegélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainakhozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszámfelhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a1752-es Nemzeti Segélyvonalat! A 1752 a 20-as és 70-es mobilokrólegyüttműködés hiányában sajnos nem érhető el.

mi, mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.