Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-07 11:33:00

Nincs vita: megkérdőjelezhetetlen a lakhatáshoz való alapjog

Hárman lettek öngyilkosok a kilakoltatások miatt

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) szerint az emberélet nem lehet vita tárgya, mindenkinek joga van az élethez, és ez a legalapvetőbb emberi jog magában foglalja a lakhatáshoz való jogot is.

A szervezet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint „azért tartotta szükségesnek leszögezni elkötelezettségét az élet védelmében, mert a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara kedden vitába bocsátkozott vele az emberéletekben keletkezett veszteségről a végrehajtások során”.

Az MSZF úgy fogalmazott, sajnálatos és erkölcsileg tarthatatlan, hogy valaki azzal próbálja védeni a mundér becsületét, és igazolni az igazolhatatlant: „nem annyian, hanem csak ennyien dobták el maguktól az életet”, amikor a végrehajtók megjelentek náluk, hogy kilakoltassák őket.

A kamara kedden cáfolta a Magyar Szociális Fórum elnökének, Simó Endrének azon korábbi kijelentését, amely szerint több tucat adós menekült öngyilkosságba a kilakoltatás elől. Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: az idén négy öngyilkossági kísérlet történt kilakoltatás során, ezek közül három végződött halállal.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.