Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-16 16:45:00

Devizahitelek: az MSZP a bankok extraprofitját vizsgálná

Az MSZP tárgyalásokat sürget a bankfelügyelettel, a bankszövetséggel, valamint a Magyar Nemzeti Bankkal arról, hogy mi indokolja a „bankok extraprofitját eredményező, az ügyfeleket jelentős mértékben károsító gyakorlatát”.

Az ellenzéki párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írja, az egyik napilap „kiderítette”, amit eddig is tudni véltek: a bankok bizony milliárdos extraprofitra tesznek szert azáltal, hogy az indokoltnál jóval magasabb kamat- és költségterheket rónak a devizahitelesekre.

A svájci jegybank mára olyan alacsonyan (alig egy százalékon) tartja az alapkamatát, hogy a tőle hitelező magyarországi pénzintézetek gyakorlatilag alig fizetnek rá az adósságukra – fogalmaznak, hozzátéve: a magyar devizahiteleseknek azonban még mindig az irányadó alapkamat többszörösét kell törleszteniük, sőt – az árfolyam drasztikus emelkedése miatt – jóval többet kell fizetniük, mint korábban.

Az MSZP számára elfogadhatatlan – teszik hozzá –, hogy a pénzintézetek ne csökkentsék a hitelek törlesztőrészleteit, amikor arra lehetőségük lenne.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.