Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-20 17:03:00

Bécsben pereli Pécset a francia multi

Beadta keresetét a bécsi választott bíróságra a Suez Environnement: a francia vállalat 32 millió euró, azaz mintegy 10 milliárd forint kompenzációt kér Pécstől a Pécsi Vízmű Zrt. székházának elfoglalásáért és a kiesett bevételért – adta hírül a Pécs Stop vasárnap.

 

 

Az internetes hírportál azt írta, hogy a lépésre a pécsi városvezetéssel folytatott sikertelen és nyilatkozatháborúba torkollt egyeztetést követően került sor. A bíróságon már bejegyezték a periratot, most a város válaszát várják.

Az ügy előzménye, hogy 2009 őszén a pécsi önkormányzat szerződést bontott az akkori vízszolgáltatóval, a város és a francia Suez Environnement közös tulajdonában lévő Pécsi Vízművel. A közgyűlés ezzel párhuzamosan a város saját tulajdonú cégét, az ötmillió forint törzstőkével létrehozott Tettye Forrásház Zrt.-t tette meg vízszolgáltatónak. Az ügyletet a Pécsi Vízmű székházának elfoglalása tetézte be.

Az ügyben számos per indult Magyarországon, de Bécsben dől el minden: ez a bíróság határoz arról, hogy a baranyai megyeszékhelynek mekkora kompenzációt kell fizetnie egykori partnerének az elbukott haszonért, a vízműrészvényekért és a székházért.
A pertárgyérték 32 millió euró, vagyis mai áron számolva mintegy tízmilliárd forint. Az összeg forintban az árfolyam változásával több, vagy kevesebb is lehet – olvasható a Pécsi Stop cikkében.

 

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.