Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-30 11:10:00

Az MSZP a BKV-ról szóló régi szerződést akarja

Az MSZP fővárosi frakciója szerint Budapest vezetése és a kormány „vakrepülési mutatványt” hajt végre, amiből csak az nem derül ki, hogy miként fognak működőképes szolgáltatásokat nyújtani.

Horváth Csaba frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján a BKV finanszírozásával kapcsolatban azt mondta, a kormány nem akarja kifizetni a szolgáltatás árát, Orbán Viktor úgy tűnik úgy döntött, „bliccelni” kíván a BKV-val.

Lehet dönteni arról, hogy ne emelkedjenek a jegyárak, hogy ne csökkenjenek az átlagbérek, de nem lehet olyan döntést hozni, hogy utóbbi kategóriába a BKV-dolgozók nem tartoznak bele, ahol 30 százalékos bércsökkentést akarnak végrehajtani – hangsúlyozta Horváth Csaba.

A szocialista politikus pártja nevében felszólította a kormányt és Tarlós Istvánt: ne legyenek törvényszegők, és azt a 2010 áprilisában aláírt szerződést tartsák be, amelyet Bajnai Gordon volt kormányfő és Demszky Gábor akkori főpolgármester írt alá a BKV finanszírozásáról. Ezért elengedhetetlen, hogy létrejöjjön az a háromoldalú egyeztetés, amelyet még múlt héten kezdeményeztek Orbán Viktor, Tarlós István és Horváth Csaba között.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.