Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-06 16:36:00

Az amerikai nagykövet szerint nem akarják lemondatni Orbán Viktort

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete visszautasította azt a sajtóértesülést, miszerint Washington azért lobbizik, hogy Orbán Viktor kormányát egy szakértői kabinettel váltsák fel.

"Egyértelműen és tisztán állíthatom, hogy ez nem az amerikai külpolitika, ez nem a mi álláspontunk, és ez a hír valótlan" - idézte Eleni Tsakopoulos Kounalakist az amerikai hírügynökség, amely a nagykövetségtől még adásba kerülés előtt megkapta annak az interjúnak a kivonatát, amelyet a nagykövet az ATV televíziónak adott.

Az Index csütörtökön egy névtelen külügyi forrásra hivatkozva azt állította, hogy az amerikai diplomácia "már nem lát perspektívát Orbánban".

A hírportál informátorának közlése szerint "reális opcióként merült fel, hogy az Egyesült Államok nyomást gyakoroljon Magyarországra" egy szakértői kormány felállítása érdekében, "máshogy ugyanis nem tartják elkerülhetőnek a magyar államcsődöt". A forrás szerint "bármit is mond a kormány arról, hogy az IMF-hitel védőhálónak kell, valójában arról van szó, hogy az állam finanszírozható maradjon az év második felében".

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.