Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-27 17:22:00

A médiatörvény visszavonását követeli az MSZP

Az MSZP a médiatörvény visszavonását, valamint a szerintük a „Fidesz sajtótagozataként” működő médiahatóság és médiatanács azonnali feloszlatását, illetve paritásos alapon történő újjáalakítását követeli.

Lukács Zoltán, a párt frakcióvezető-helyettese kedden, az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, a „sajtószabadság szisztematikus lerombolása, a közmédiában történő hírhamisítás, a független ellenzéki hangok elnémítása és a haveri-rokoni alapú frekvenciaosztogatás” ellen tiltakozik.

Kiemeli: a „közmédia egészpályás letámadása és a mindennapi hírhamisítás bevezetése, a Klubrádió erőszakos és szégyenteljes elnémítása után az MSZP újabb botránykőnek tartja, hogy egy Fidesz közeli vállalkozó kapta legnagyobb és legértékesebb, a jelenleg a Juventus által betöltött rádiófrekvenciára kiírt pályázatot”. Mint írja, a szocialisták a leghatározottabban elutasítják a „Klubrádió elnémítását eredményező botrányos frekvenciapályázatot, csakúgy, mint a kormánypártok gátlástalan rátelepedését a magyar nyilvánosságra”.

Az MSZP ezért a „2010. tavasza előtti szabad és sokszínű tömegtájékoztatás, a kiegyensúlyozott médiaviszonyok visszaállítását” követeli, amihez Lukács Zoltán szerint az is hozzátartozna, hogy megszüntessék a „banánköztársaságokra jellemző haveri-rokoni osztogatást”.

Az ellenzéki politikus a fentiek mellett pártja nevében az „eddigieknél tisztességesebb frekvenciapályázatok kiírását, a beérkező pályázatok szakmai alapon történő elbírálását” is követeli. Az MSZP a „médiatanács minden nyilvánvaló csaláson alapuló döntését semmisnek tekinti” – hangsúlyozza Lukács Zoltán, megjegyezve, hogy az ezekben a döntésekben „cinkostársként” résztvevőknek a későbbiekben számot kell adniuk tetteikről.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.