Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-27 17:15:00

A magyar emberek akarata világos

Szíjjártó kijelentette, hogy a választás mindenre feljogosítja a kormányt, a nemzetközi aggályoknak helye nincs, a magyarokat senki ne kérdőjelezze meg.

Senki nincs abban a helyzetben, sem Magyarországon, sem azon kívül, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát. Márpedig a magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország megújítására és átszervezésére adtak világos felhatalmazást a kormánynak – jelentette ki a miniszterelnök szóvivője, Szíjjártó Péter. A szóvivő az amerikai helyettes külügyi államtitkár kijelentéseire reagált így.

Thomas Melia kedden fejezte ki aggodalmát a magyar alkotmányozással, a média helyzetével és az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban a képviselőház külügyi bizottságának európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó meghallgatásán.

Az új alaptörvény parlamenti elfogadását minden idők legszélesebb körű nemzeti konzultációja előzte meg, amely minden magyar ember számára megadta a lehetőséget, hogy elmondják, mit szeretnének és mit nem szeretnének látni az új alaptörvényben – szögezte le Szíjjártó. Tehát szerinte ennél átláthatóbb és demokratikusabb folyamat nem előzhette volna meg az alaptörvény parlamenti elfogadását.

mti.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.