Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-15 14:30:00

A londoni zavargások kapcsán is cigánybűnözést emleget a Jobbik

A Jobbik frakcióvezető-helyettesének véleménye szerint ugyanarról a tőről fakadnak az angliai zavargások, mint a „magyarországi cigánybűnözés”.

Volner János - mint azt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette - a párhuzamot abban látja, hogy „egy sikertelenül integrált etnikai csoport az, amely elégedetlenségéből, fosztogatási vágyából kifolyólag a többségi társadalom számára lassan elviselhetetlen terhet jelent”.

Angliában, ugyanúgy, mint több más európai országban, ez jelentős problémát rótt a helyben élő lakosságra, nagymértékben rontotta a közbiztonságot – mondta, hozzátéve, hogy szerinte az őszinte beszéd hiánya és a felelősség eltussolása vezethetett odáig, hogy „ezek az emberek felkeltek a többségi társadalom értékrendje ellen”.

A jobbikos politikus úgy vélte, hogy a kormányzó elit Angliában és más nyugat-európai országokban ugyanúgy nem volt képes a politikailag korrekt beszéddel megoldani ezt a problémát, mint ahogy Magyarországon sem a Fidesz-, sem az MSZP-kormány nem volt képes megelőzni az ilyen folyamatok kialakulását több nagyvárosban és vidéki településeken az elmúlt húsz évben.

Volner János arra hívta fel a magyar kormányt, hogy tanúsítson felelős magatartást, az eddigi „politikailag korrekt beszédet felejtse el”, és őszintén tárgyaljon a társadalommal a problémákról, így ugyanis – mint mondta – Magyarországon az angliaihoz hasonló események a jövőben nem lennének fenyegető veszélyek.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.