Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-10 17:15:00

A gazdagok jártak jól a végtörlesztéssel?

Egyértelmű, hogy a vagyonosabb emberek jártak jól a jogszabály által biztosított végtörlesztési lehetőséggel, a rászorultak még inkább rászorultabbakká váltak - mondta Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője miskolci sajtótájékoztatóján, kedden.

Egy jogszabály szerint aki tartozásait végtörlesztéssel rendezi, az vagyonosodási vizsgálat alá nem vonható, ez alapjában elfogadható, ám igen sok kormánypárti országgyűlési képviselő ezzel a lehetőséggel úgymond visszaél - vélekedett Egyed Zsolt. Mint mondta: akad nem kevés olyan Fidesz-KDNP-s képviselő, aki 30-50 millió forintot "végtörlesztett", így "kapásból" megtakarítottak 10-15 millió forintot, "ennyivel jártak jól".

A végtörlesztéssel "csupán" azon családoknak nem segített a kormány, amelyeknek erre a legnagyobb szükségük lett volna, amelyek nem tudnak a felvett hitel után havi 50-60 ezer forintot törleszteni, az egészen biztosan nem tudnak "előszedni annyi pénzt, hogy egyben kifizessék a tartozást" - tette hozzá.

Elmondta azt is: információi szerint igen sok kis- és középvállalkozást is vagyonosodási vizsgálat alá vontak, pedig nem akartak mást, mint segíteni alkalmazottjainak.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.