Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-03 16:30:00

A Budapest Bank adósai jártak a legrosszabbul

A frankhitelesek többségének még soha nem volt olyan magas a törlesztési árfolyama, mint augusztusban. Az árfolyamok között akár 30 forint különbség is lehetett – olvasható a portfolio.hu elemzésében.

Mivel a frankárfolyam hatalmas ingadozást mutatott, vannak "szerencsések", akik alig több mint 230 forinton törlesztettek, mások viszont 260 forintnál magasabb frankárfolyamot voltak kénytelenek kigazdálkodni. A legjobban azok jártak, akik e hét hétfőjén (29-én) törlesztettek, a legrosszabb árfolyammal pedig a 10-én törlesztők szembesülhettek. Utóbbiak havi terhe egyetlen hónap alatt több mint tízezer forinttal is nőhetett.

Nem mindegy, melyik banknak tartozik a devizahiteles, hisz mindenhol máskor és másképp állapítják meg a törlesztés árfolyamát. Egy közös pont azonban van ezekben: minden deviza alapú lakáshitel esetében a bank saját középárfolyamát, vagy ennek hiányában a Magyar Nemzeti Bank hivatalos árfolyamát kell használni egy tavaly év végén hatályba lépett jogszabály értelmében.

A Budapest Bank ügyfelei részére minden hó 10-én állapítja meg a törlesztő részlet árfolyamát, ez augusztusban 263 forint körüli árfolyamot jelent.

 

portfolio.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.