Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-28 14:50:00

25 milliárdot utalnak az önkormányzatoknak

Csaknem 25 milliárd forint többlettámogatást utalt át a kormány döntése alapján a Magyar Államkincstár az önkormányzatoknak.

A pénz szerdán vagy legkésőbb csütörtökön az érintett helyhatóságok számláján lesz - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Tállai András szerdai sajtótájékoztatóján felidézte a kormány múlt heti döntését, amely alapján mintegy húszmilliárd forint többlettámogatást kapnak a helyhatóságok a büdzsé önkormányzati fejezetén belüli maradványokból. Több mint nyolcmilliárd forintot kap 17 önkormányzat fejlesztések támogatására, 403 helyhatóság részesül folyószámlahitel-visszafizetési hozzájárulásban összesen hétmilliárd forint értékben, ezen felül pedig négymilliárd forint támogatást biztosítanak 1.212 hátrányos helyzetű önkormányzatnak. Szociális alapú tűzifa-vásárlási támogatásra 858 milliót szavazott meg a kabinet.

Az államtitkár elmondta, döntés született arról is, hogy az önhibáján kívül hátrányos helyzetű önkormányzatoknak szóló keretből további 1.644 önkormányzatot támogatnak 4,6 milliárd forint összegben. Tállai András közölte: 2011-ben összesen 54,3 milliárd forint egyedi támogatásban részesültek az önkormányzatok, amire "az elmúlt húsz évben nem volt példa". Szerinte ez is azt bizonyítja, hogy a kormány nem hagyja cserben az önkormányzatokat.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.