Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Ezt kaptuk
2011-09-05 15:00:00

Van igény az abortusz szabályozás felülvizsgálatára

Rendszeresen olvasom portálukat és jónak tartom a témaválasztásokat és a megjelenő; tartalmakat is. A mai cikkük a "Jó üzlet a magánklinikáknak az abortusz" azonban azt gondolom félreértéseket tartalmaz illetve a cikkben közöltekből való téves következtetéseket tartalmaz.

A cikk ugyan azt írja, hogy Angliában a társadalom 60%-a pro-choice párti, azaz támogatja azt, hogy legyen abortusz (jogilag biztosítva legyen ennek lehetősége), azonban a valós helyzet az, hogy a társadalom nagy része, beleértve azokat is, akik nem ellenzik a legális abortuszt pozitívan áll(t) hozzá ehhez a törvénymódosításhoz - a független konzultáció bevezetéséhez. A cikkben jól látszik, hogy van egy hangos, a médiát is mozgósítani tudó kisebbség, amely "vélemény monopóliumra tör", mégis ez a kisebbség.

A cikkben az is benne van, hogy a mai medikusok nem hajlandóak 24 hetes magzaton abortuszt elvégezni, ez mutatja a trendfordulót.

Magának a kérdésnek az újbóli felvetése 2008 után azt jelenti, hogy van igény és társadalmi támogatottság Angliában a szabályozás felülvizsgálatára. 1967-ben az eredeti törvényjavaslat 28 hétig engedte meg az abortuszt, mert ez volt a tudomány "állása", hogy ez előtti időben újszülött nem marad életben. Ezt a szabályozást vitték le 24 hétre ugyanilyen módon, és mivel ma már 23 hetes újszülöttek 43%-a életképes és megmarad, ezért van igény és törekvés az abortusz szabályozásának változtatására.

Jónak tartanám, ha közölnék a linket, amiből ídéznek, mert ez könnyebbé tenné az olvasó számára a tájékozódást valamint a minőségi újságírást is elősegítené.

Végezetül ajánlom a témában már a múlt héten közzétett írásunkat.

További jó munkát kívánva,
Tisztelettel:
dr. Martony Ágnes
themartonyproject.com

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.