Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Ezt kaptuk
2011-10-12 14:03:00

Így kérjünk szerintük bocsánatot

Szcientológusok levele: „az E-méter egy vallásos műszer”

„L. Ron Hubbard egy millió szót írt le a sci-fi műfaj területén és tizennégy millió szót írt a Szcientológia témájában.”

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Internetes lapjuk „Kultúra” rovatában a 2011-09-18-án „Új nézőpont: amit a szcientológiáról tudni lehet” címmel megjelent egy cikk, melyben szerepel néhány valótlan információ Egyházunkkal kapcsolatban. Ehhez szeretném Önnek megadni a valós adatokat.

Egyházunk ajtajai nyitva állnak mindenki előtt, aki kíváncsi a Szcientológiára bármikor bemehet a legközelebbi Egyházba vagy Misszióba és megnézheti saját szemével, hogy mivel foglalkozunk. A Szcientológia vallás könyvei könnyedén elérhetőek bárki számára könyves boltokban, könyvtárakban vagy akár az interneten keresztül. Nem szükséges, hogy bárki is eltávolodjon a társadalomtól, ha a Szcientológiával kezd foglalkozni – éppen ellenkezőleg, a Szcientológusokról köztudott, hogy környezetük életének nagyon fontos részévé válnak, hiszen buzgón vállalnak felelősséget az állapotok javításában. A Szcientológiával kapcsolatos kérdésekre nagyon jó válaszul szolgál a Mi a Szcientológia? Könyv, mely on-line verzióban is elérhető a http://mia.szcientologia.hu weboldalon.

Hogyha valaki tanulmányozni szeretné a Dianetikát vagy a Szcientológiát, mint vallásos filozófiát meg van rá a lehetősége, nemtől, fajtól és hovatartozástól függetlenül.

A Szcientológia Egyház hitvallása a következőt írja: „Továbbá, mi akik az Egyházhoz tartozunk hisszük, hogy a szellem megmenthető, és hogy egyedül a szellem mentheti, vagy gyógyíthatja meg a testet.” Egyházunk teljes egészében a Személlyel, mint szellemi lénnyel foglalkozik és arra törekszik, hogy rehabilitálja őt továbbá, hogy elérje a teljes szellemi szabadságot. (www.szcientologia.org.hu/what-is-scientology/the-scientology-creeds-and-codes.html)

Lelkészeink az úgy nevezett E-métert használják a lelkészi tanácsadásoknál, ami egy vallásos műszer, melyet szellemi útmutatóként használnak az auditáláskor. Csak Szcientológia lelkész vagy képzés alatt lévő lelkész használhatja, hogy segítsen megtalálni és konfrontálni a személynek a szellemi feldúltság területeit. Önmagában az E-méter semmit sem csinál. Ez egy elektronikus eszköz, mely a mentális állapot változását méri az egyénben, és pontosabbá, valamint gyorsabbá teszi az auditálást.

Az írásban elhangzott, hogy L. Ron Hubbard egy sci-fi író, amely nem teljesen fedi a valóságot ha megnézzük, hogy L. Ron Hubbard egy millió szót írt le a sci-fi műfaj területén és tizennégy millió szót írt a Szcientológia témájában. L. Ron Hubbard fiatal korában írt kaland regényeket, hogy finanszírozza a kutatásait melyet az élet terén folytatott, de a későbbiekben nagyon sokat írt a Dianetikáról és a Szcientológiáról. További információt talál Mr. Hubbard munkájáról a www.lronhubbard.hu weboldalon.

Kérem, hogy ezzel összefüggésben a következő szövegű helyreigazítást közölni szíveskedjenek:
Internetes lapunk „Kultúra” rovatában a 2011-09-18-án „Új nézőpont: amit a szcientológiáról tudni lehet” címmel megjelent írásban valótlanul állítottuk, hogy a Szcientológia egyház „a legnyilvánosabb titkos társaság” és „hogyha valaki bele akar mélyedni a dianetikába, akkor csak egyfajta út létezik: szcientológussá kell válnia”, ezzel szemben az igazság az, hogy az Egyházba bárki bármikor bemehet. A Szcientológia vallás könyvei könnyedén elérhetőek bárki számára könyves boltokban, könyvtárakban vagy akár az interneten keresztül. Nem szükséges, hogy bárki is eltávolodjon a társadalomtól, ha a Szcientológiával kezd foglalkozni – éppen ellenkezőleg, a Szcientológusokról köztudott, hogy környezetük életének nagyon fontos részévé válnak, hiszen buzgón vállalnak felelősséget az állapotok javításában. Tévesen állítottuk továbbá azt is, hogy a Szcientológia Egyház „hazugságvizsgáló gépeket használ”, az igazság valójában az, hogy az Egyház lelkészei az úgy nevezett E-métert használják a lelkészi tanácsadásoknál, ami egy vallásos műszer, melyet szellemi útmutatóként használnak az auditáláskor, hogy segítsen megtalálni és szembenézni a személynek a szellemi feldúltság területeivel az életében. Önmagában az E-méter semmit sem csinál. Ez egy elektronikus eszköz, mely a mentális állapot változását méri az egyénben, és pontosabbá, valamint gyorsabbá teszi az auditálást. A Magyarországi Szcientológia Egyháztól jó hírneve megsértése miatt bocsánatot kérünk”.

Kérem olvassa el a mellékelt dokumentumokat.

Ezúton szeretnék reagálni a tegnapi nap folyamán megjelent cikkre is, melynek címe „A bíróság szerint bűncselekményekre szólít fel a szcientológia”. Ezzel kapcsolatban mellékelten küldöm a Moszkvai Szcientológia Egyház sajtóközleményét, kérem szíveskedjen ezt is publikálni a mindennapi.hu oldalán.


Budapest, 2011. október 11.

Tisztelettel:

Tamás-Feth Krisztina
Magyarországi Szcientológia Egyház

 

 

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Szcientológia
  • Nő a válság, több a szekta
  • A bíróság szerint bűncselekményekre szólít fel a szcientológia
  • Új nézőpont: amit a szcientológiáról tudni lehet
  • Levél a szcientológusoktól
  • Agymosás, kisemmizés: tagadnak a szcientológusok
  • Sikerkönyv a szcientológia hanyatlásáról
  • Szcientológia: valláskárosultak?
  • Ma eldől, mi lesz a szcientológiával és a hitgyülivel
  • A Facebookon keresztül szivárog be a szcientológia
  • Filmstúdiót vett Hollywoodban a Szcientológia Egyház

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.