Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Ezt kaptuk
2011-08-30 11:38:00

Levél a szcientológusoktól

Nem is az a gond, hogy butaságok jelennek újságírók tollából a Szcientológiáról, hanem hogy a másik fél hozzászólási lehetőségeit korlátozzák, közleményeit rossz színben tüntetik fel.

Tisztelt Balaványi Úr!

 

Nem tudom, hogy a július 16-i levelemnek köszönhető-e, hogy másodszor is cikket közöltek Janet Reitman Szcientológiáról szóló könyvéről, vagy valami más ok vezérelte Önöket. Igaz levelemre nem jött Önöktől semmilyen reakció (Most újból elküldöm Önnek, az akkor csatolt nyilatkozattal együtt.

Alevelet e sorok végén, a nyilatkozatot pedig csatolva találja.)

Tudja, sok esetben nem is az a gond, hogy különböző butaságok jelennekújságírók tollából a Szcientológiáról, hanem leginkább az, hogy a másik fél hozzászólási lehetőségeit erőteljesen korlátozzák, közleményeit rossz színben tüntetik fel.

 

Önök a Reuters közlései alapján készítették saját cikküket, és nem állítom, hogy túlságosan eltértek volna tőle. De vajon a Reuters miért csak hivatkozik Egyházunk nyilatkozatára? Mi az oka annak, hogy nem mutatja be teljes terjedelmében sem ő, sem a Rolling Stones, és még Janet Reitman saját weblapjára sem került fel?

 

Én ismerem az eredeti változatot is és azt is, amit néhány magyar vonatkozással kiegészítve én küldtem meg Önöknek. Egyik hangvétele sem közelíti azt a stílust, ami a Reuters cikke képvisel. Bátran írok ezekről Önnek, hisz több kitüntetés birtokosaként elismert újságírónak számít, olyannak, aki érti is a szakmáját. Hívő emberként pedig valószínű, hogy Ön is az igazságot keresi.

A http://wwrn.org/articles/35804/ oldalon egyébként megtalálhatja az eredeti változatot, hogy meggyőződhessen, a közlemény stílusa merőben más, mint amit a Reuters állít róla. Legfőképpen azon sorokról beszélek, amely Egyházunkba való bejutás lehetőségéről tájékoztat. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy meghívjam Önt, nézzen körül Egyházunkban, ahol előzetes egyeztetést követően akár elnökasszonyunk is szívesen válaszol kérdéseire.

Egyébként alig egy hónappal korábban megjelent egy könyv Magyarországon is a Szcientológia Egyházról. Ennek, természetesen, semmi köze nincs Janet Reitman munkájához, már csak azért sem, mert az alkotópár magyar, és pont azt a „lehetetlenséget” próbálták megtenni, hogy szakítva az eddigi előítéletekkel, tudományos értékű értekezést készítsenek. Érdekes módon Máté-Tóth András, a Szegedi Tudományegyetem professzora és Nagy Gábor Dániel szociológus által készített könyv sokkal kisebb visszhangot váltott ki a magyar médiákban, mint Janet Reitman. De ez már csak így van a tudományos megközelítéssel próbálkozókkal, akik – bár maguk sem kerülik a látványos elemeket –, de mégiscsak alaposabban járták körbe a témát, megkérdezve az érintetteket és megnézve egy sor bizonyítékot, amelyek, egyébként, bármikor az Önök rendelkezésére is állnak.

Tulajdonképpen szívesen találkoznék Önnel, hogy megtudjam, mi az, ami Önthajtja, mint újságírót, mint presbitert, mint apát, és szívesen olvasnám a „Kivezetés a filozófiából” című könyvét is. Már csak azért is, mert kész vagyok mindig saját szememmel meggyőződni dolgokról, és soha nem adok hitelt annak, ha valakit névtelenül ostobának, műveletlennek neveznek csak azért, mert másképp gondolkodik. Ahogy történt az Ön esetében is például a keresztény értékrendről írt márciusi cikkét követően.

 

Őszinte tisztelettel:

 

 

Török Zoltán

A Magyarországi Szcientológia Egyház

kommunikációs irodájának vezetője

 

(a csatolt fájl nem megnyitható)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Szcientológia
  • Nő a válság, több a szekta
  • Szcientológusok levele: „az E-méter egy vallásos műszer”
  • A bíróság szerint bűncselekményekre szólít fel a szcientológia
  • Új nézőpont: amit a szcientológiáról tudni lehet
  • Agymosás, kisemmizés: tagadnak a szcientológusok
  • Sikerkönyv a szcientológia hanyatlásáról
  • Szcientológia: valláskárosultak?
  • Ma eldől, mi lesz a szcientológiával és a hitgyülivel
  • A Facebookon keresztül szivárog be a szcientológia
  • Filmstúdiót vett Hollywoodban a Szcientológia Egyház

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.