Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Ezt kaptuk
2011-10-24 12:00:00

Bubó doktor nyílt levele

Kedves Olvasó! Én kifejezetten tisztelem a jelenlegi kormányt! - Mégpedig az alábbiakért:

1) Mert szociálisan érzékeny: Ismét emelte a minimálbért; a családok támogatásával a nemzet jövője érdekében (demográfia) teszi azt, ami az ő lehetősége. Az uzsorásokkal szembeni radikális fellépéssel a legelesettebb rétegek számára próbál kiutat találni. Példásan kezelte a vörösiszap katasztrófát, s ezzel sokaknak az új élet lehetőségét teremtette meg. Felvette a kesztyűt az önmagát mindenhatónak képzelő pénz- és bankvilággal szemben.

Egyoldalú erőfölényükből már sokat letört, s ezzel tömegeket szabadított ki a könyörtelenül lehúzó „spirálból”.

2) Mert biztonságosabb élet lehetőségét nyitotta meg: Elkezdte a harcot az erkölcsi zérókkal, parazitákkal és bűnözőkkel szemben.

Néhányuk lánca már csörög, másokra meg ezután fog kattanni a bilincs. Például jó érzés tudni, hogy szabadon bemehetünk majd a Velencei tóba fürdeni vagy csónakázni, ha kedvünk tartja, éppen Sukorónál, és nem fog korlátozni ebben senki.

3) Tetszik nekem, hogy a kormány a kommunista bűnök nyilvánvalóvá tételén és a bolsevik kiváltságok megszüntesén is dolgozik. Itt Biszku Béla és hóhér társainak felelősségre vonására, továbbá a kiemelt nyugdíjban részesülő volt MSZMP-tagokra, MSZOSZ szakszervezeti funkcionáriusokra, a Hazafias Népfront tagjaira, az egykor felfegyverzett munkásőrökre, a KISZ agit-propokra, a besugókra, a moszkovitákra kell gondolni. Mindazokra, akik nagyban felelősek nemzetünk szétzüllesztéséért. Igaz, jó lett volna már 1990-ben látni ilyen szándékokat, de talán most ért meg erre a helyzet.

4) Értékelem a kormány törekvésében azt, hogy a munkának vissza adja a becsületét, az etikáját, hogy ti. az emberi boldogulás alapja a munka. Aki képes dolgozni, az ne tétlenkedjen, hanem érték teremtő módon dolgozzon és ne a megalázó segélyért kunkcsorogjon. Mindezek fényében kimondom: aki ütemre szidja a kormányt, az alapvetően önértékelési problémában szenved. Sokan vannak olyanok, akik rövid távú előnyökért beteges eszmék követésére adták fejüket. Mások elherdálták ifjúságukat, nem tanultak képességüknek megfelelően. Sokan vannak, akiknek büdös a munka, vagy megelégedtek a fekete foglalkoztatással, és most nyugdíjra és TB-ellátásra való jogosultság kérdésében bajban vannak. Akadnak olyanok is szép számmal, akik képtelenek voltak házasságban (kapcsolatban) megmaradni, és így az osztozkodás nyomán az anyagiak jelentős részét elveszítették, a rezsit pedig most egyedül kell állniuk, ha egyáltalán nem kerültek utcára. Vannak, akik úgy nevelték gyermekeiket, hogy azok messze elkerülik őket, segítésről pedig hallani sem akarnak. Vannak, akik saját szüleikkel is összerúgták a port, bár segíthetne egy kis örökség, de az már számukra nincsen. És még sokáig folytathatnám.

Tehát mielőtt valaki a kormányra vagy Orbán Viktorra hárítana minden felelősséget saját nyomorával kapcsolatban, előbb menjen el egy pszichológushoz vagy egy mentálhigiénés szakemberhez. Ők segíthetnek abban, hogy belássa: ezen és ezen a ponton saját maga rontotta el az életét.

Az ilyen analízis több haszonnal jár, mint a véget nem érő hőbörgés. Talán még talpra is állhat az illető, ha a talaj kicsúszott a lába alól. Mert igaz a népi bölcsesség: „Ki mint vet, úgy arat”; „Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.” Ha pedig válság van, akkor az egészséges ember nem várhat irreális jólétet. Családban sincs ez másképp: ha ellopják a pénztárcát, a következő fizetésig valószínűleg nem kerül libamáj az asztalra.
 


Dr. Bubó Sokrates


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.