Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-08-01 19:00:00

Egy stresszes nap után inkább a poharhoz nyúlnak

Szomorú: gyermekük helyett az italt választják

Egy nemrégiben végzett felmérésben a brit felnőttek kétszer gyakrabban válaszolták azt, hogy az ital segít lazítani egy stresszel telt nap után, mint azt, hogy gyerekeik vagy partnerük társasága jelenti a kikapcsolódást.

A Drinkaware elnevezésű jótékonysági szervezet munkatársai 825 felnőttet kérdeztek meg  Nagy-Britanniában arról, hogy mivel vezetik le napi feszültségüket és negatív érzéseiket.
A válaszadók 61 százaléka az ivást tette az első helyre, 28 százalékuk a gyerekeikkel és 26 százalékuk a párjukkal eltölthető időt.


A stresszel magyarázzák

Az otthoni esti italozásért a nők 73 százaléka, míg a férfiaknak csak 26 százaléka okolta a nap közben elszenvedett stresszt. A nők többsége a bort választja, míg a brit férfiak inkább a sört részesítik előnyben egy átlagos otthon töltött este folyamán. Ezúttal is kiderült, hogy az iváshoz sok minden szolgálhat indokként: stresszes esemény (a megkérdezettek kétharmada), rossz nap (73 százalék), nagy(szerű) nap (15 százalék) vagy egyszerűen egy jó nap (17 százalék).

A felmérésben résztvevők negyede érzi úgy, hogy hetente legalább kétszer túl sokat iszik – idézte a felmérés eredményét a The Daily Telegraph online kiadása. A nőknek hetente 14, a férfiaknak hetente 21 egységnél több alkohol nem ajánlott.

A felmérés szerint a brit nők 61 százaléka a javasolt mennyiségnek legalább a dupláját fogyasztja el (átlagosan napi 4 adagot), a férfiak 61 százaléka a másfélszeresét (átlagosan legkevesebb napi 4 egységet).

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.