Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-08-25 10:50:00

A 25 emeletes épület a nemzetközi sportmászóké lesz

Szellemház Pécsett: különleges esemény várható

Nemzetközi sportmászó versenyt rendeznének jövő tavasszal a több mint két évtizede üresen álló huszonöt emeletes pécsi magasháznál.

Szűcs Zsolt, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kommunikációs igazgatója az Új Dunántúli Naplónak csütörtökön elmondta: a világ sportmászóinak élvonala jönne a baranyai megyeszékhelyre, ha a versenyt sikerül tető alá hozni. A megmérettetéshez a csak szellemházként emlegetett magasház különleges helyszínt biztosít, ez ugyanis Európa, de talán a világ legmagasabb olyan lakóépülete, amely alkalmassá tehető a mászásra.

Az ingatlan homlokzatát megtisztítanák a veszélyt jelentő részektől és 700-800 kapaszkodóelemet erősítenének rá. A verseny megrendezéséhez már megkapták a tulajdonos írásos engedélyét. Németh Károly, a verseny ötletadója és szervezője azt közölte: magyar és nemzetközi sportmászó szakemberek már bejárták és alkalmasnak találták a helyszínt. A szervező nem tart attól, hogy a magasház tervezett bontása jövő tavaszig megkezdődik – olvasható a baranyai napilapban.

 

mti

A kép innen.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.