Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-04-09 16:28:00

Még közelebb a tanításokhoz

Kész a gördeszkás pap pályája

Még csak ideiglenes, de elkészült a YouTube-on sztárrá lett rédicsi plébános gördeszka-, görkorcsolya- és BMX-pályája. Lendvai Zoltán szerint a gördeszkán át vezet az út a fiatalok szívéhez.

Egyelőre ideiglenes helyen lett felállítva, de elkészült a YouTube-on sztárrá lett rédicsi plébános, Lendvai Zoltán rédicsi gördeszka-, görkorcsolya- és BMX-pályája.

Mint arról a Mindennapi is beszámolt, az atyáról nyáron került fel egy videó több videómegosztó oldalra, ahol gördeszkázás közben hirdette az igét a gyerekeknek. A videóról többek között akkor a Reuters, a BBC és CNN is beszámolt. A videót milliók látták a neten, és világszerte követendő példaként mutatta be a sajtó, hogy egy pap meg tudja találni a közös hangot a fiatalokkal.

A kommentelők körében is gyorsan népszerűvé vált és elismerést kiváltó videónak köszönhetően a Zala megyei Rédicsen és 11 környékbeli településen szolgáló plébános egyebek mellett szerepelt a Reuters és az AFP hírügynökség beszámolóiban, vezető hírként a brit BBC és az amerikai CNN honlapján, de német, orosz, spanyol, portugál, olasz, francia vagy éppen török nyelvű weblapokon, televíziókban, heti- és napilapokban közölték a róla szóló hírt és képeket.

A váratlan karrierről korábban az MTI-nek elmondta: már csak azért is tűnik szinte hihetetlennek, mert nem a bulvármédia tette híressé a gördeszkázó plébánost. Ráadásul a kommentálók túlnyomó többsége elismeréssel méltatta a fellépését, mert mindenütt és mindenkinek azt hangsúlyozza: nem azért állt a gördeszkára, hogy produkálja magát. Hite szerint ugyanis a játékon át vezet az út a fiatalok szívéhez, akik ezáltal az egyházi tanításokhoz is közelebb kerülhetnek.
 


Az új pálya és használói, középen Zoli atya 

A gördeszkapálya könnyűbeton elemekből épült, a kivitelezést és a költségek nagy részét egy szlovén cég vállalta magára. A plébános régi ígéretét teljesíti a környékbeli gyerekeknek azzal, hogy segít nekik olyan helyet találni, ahol balesetveszély nélkül gördeszkázhatnak.

index, mindennapi
Fotó: mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.