Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-09-17 16:00:00

Harminc évnél öregebb gépjárműveket tömörítő szervezet alakult

Fesztiválon arénáznak az old- és a youngtimerek

Az oldtimer fesztiválon nem csak a koros, de valójában kortalan autócsodák jelentik majd az attrakciót, hanem színre lép a napokban alakult Youngtimers Club Hungary is. De mi a csoda ez?

A világ több országában már virágzó youngtimer, azaz a klasszikus autó mozgalom hazánkban is szervezett kereteket kapott, hisz tizenegy lelkes alapítónak köszönhetően megalakult a Youngtimers Club Magyarország Egyesület. A Papp László Sportarénában szeptember 23–25. között esedékes I. Nemzetközi Oldtimer és Youngtimer Fesztiválon pedig a nagyközönség számára is kiderül, hogy a szervezet milyen célt tűzött a zászlójára.


Gyönyörűséges Pannoniák: két kerékkel kevesebb van nekik

Az autók és motorok szerelmeseinek gondoskodása folytán egy 20–25 éves jármű is képes olyan teljesítményre, amelyre még egy sokkal fiatalabb évjáratú is büszke lehetne. Csakhogy a kedvezőbb, oldtimereknek járó elbírálást csak olyan autók vagy motorok kaphatnak, amelyek már elérték a 30 éves kort. A Youngtimers Club Hungary pedig a „nyugdíj előtt álló” 20-25 éves autók „érdekképviseleteként” kíván működni. „A fesztiválon is lehet hozzánk csatlakozni, várjuk az összes olyan tulajdonost, akinek ebbe a korosztályba tartozó autója, motorja van, de azokat is befogadjuk, akik csak érdeklődnek a téma iránt, és mondjuk csak tervezik egy ilyen korú gépjármű vásárlását. A tagdíj évi egy forint” – fogalmazott Kapus Krisztián, a Club titkára.


Merci, Opel és Velorex: ami szemnek és szájnak ingere

Az elnöki tisztet dr. Csáthy Márta tölti be. Nem véletlen a korosodó autókhoz való vonzódása, ugyanis Kapus Krisztián feleségeként neki gyárilag „kötelező” a veteránautós rendezvényeken való megjelenés. „Annak idején legfeljebb az új autókért rajongtam. Amikor megismerkedtünk Krisztiánnal, hamar kivitt egy veterán autóstalálkozóra, ahol azonnal beleszerettem ezekbe a csodákba. Mára már egy országos versenysorozat terve is körvonalazódott bennünk, hiszen a Youngtimers Club a veterán korú járművek igen széles körét képes befogadni” – fogalmazott az elnök, aki bejelentette: a fesztivál idején már üzemelő honlapjukon is regisztrálhatnak majd az egyesületbe belépni vágyók.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.