Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-07-11 09:00:00

A korral arányosan változnak az igények is

Férfiaknak gyengédség, nőknek szex?

Meglepő következtetésre jutottak a kutatók: eszerint a férfiaknak fontosabb az összebújás és a simogatás, mint a nőknek.

A hagyományos hiedelmek szerint a férfiak a testiségre, míg a nők az érzelmekre esküsznek. Ezt a tévhitet rombolták most le az amerikai Kinsey Bloomington Intézet kutatói, akik állítják: 1000 pár részvételével végzett felmérésük egyértelmű eredménye az, hogy a férfiak bújósabbak, mint a nők.


Megfordulnak a szerepek?

Egyre több férfi jelzi, hogy boldog a párkapcsolatában, míg egyre több nő a szexualis aktivitását taglalta. Azt is megállapították, hogy azok a nők, akik legalább 15 éve éltek párkapcsolatban elégedettebbek voltak szexuális életükkel, mint azok, akik 15 évnél kevesebb ideje éltek együtt párjukkal. A felmérést az Egyesült Államokban és négy másik országban végezték, a megkérdezett párok átlagosan 25 éve éltek párkapcsolatban.

Jennifer Bass, a The Kinsey Intézet kommunikációs igazgatója elmondta: a kutatás eredménye nem egyezik meg a széles körben elterjedt feltételezésekkel. A tanulmányból az is kiderült, hogy az ölelések és a csókok megmutatják, hogy mennyire boldog egy férfi az adott párkapcsolatban. Olyan pszichológusok is megszólaltak, akik bár nem vettek részt a kutatásban, de figyelmesen követték a felmérés kimenetelét. Szerintük a férfiak a hosszú távú kapcsolatokban teljesednek ki igazán, fontos, hogy szeretet és boldogság vegye körül őket, így az érintés fontossága is kiemelt szerepet kap. Az érintések a szeretet és a bizalom jelei, tehát boldogok azok, akik ilyen kapcsolatban élnek– mondják a pszichológusok.


Fontosak az érintések

A vizsgálatban részt vevő nők többségének fontosak párjuk érintései, elmondásuk szerint a gyengédség által a szexuális kapcsolat is kiteljesedik. Azt is elmondták: fontos a testiség, sokan úgy vélik, hogy ez a házasság fő mozgatórugója. Szakértők szerint azonban nagyon nehéz a szexuális elégedettséget mérni, hiszen a vizsgálatban részt vevő emberek különböző módon határozták meg azt.


Idővel minden változik

Susan Heitler pszichológus szerint idővel az igények is változnak: a férfiak „lecsillapodnak”, míg a nők a szexuális aspektusokat emelik ki. Szakértők szerint a biológia is közrejátszhat a változásokban: eszerint a férfiak a késő tinédzserkorban, míg a nők a korai 30–as éveikben aktívak szexuálisan. A pszichológus hozzátette: a férfiak is vágynak a szexre, de nem kétségbeesetten, mint fiatalabb korukban.

A tanulmány egy másik érdekes tényre is rávilágít: a kor előrehaladtával a nők úgy érzik, hogy jogosultak arra, hogy kielégítsék szexuális igényeiket. ha nem akapják meg, amit akarnak, akkor dühösek és frusztráltak lesznek. A kutatás összegzésében arra is rávilágítanak, hogy kultúránként is eltérnek a boldogság–igények: a japán férfiak elégedettebbek szexuálisan, mint az amerikai férfiak; a japán és a brazil nők az amerikai nőket hagyják maguk mögött elégedettségben.

 

–mi, abcnews.com–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Szexualitás
  • Az idősebbek több pornót néznek
  • Az ismeretterjesztő műsorokért rajonganak
  • A lelkipásztor elmondja, hogyan lehet szexelni
  • Szilveszteri üzenet a ribancoktól
  • Fogamzásgátlót apácáknak?
  • Az olasz szülők jól csinálják?
  • Kiskorúakat molesztált az utolsó napok szentje
  • Csonkolt nőiesség: barbár rituálé Kamerunban
  • Újabb amerikai politikus keveredett szexbotrányba
  • Néma kiáltás: kisebbségi nők az erőszak árnyékában

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.